Чому потрібно їсти риб’ячий жир?

Що таке риб’ячий жир?

Рівень жиру виробляється на промислових масштабах із печінки свіжих риб переважно Тріски. Рідкий жир містить велику кількість легкозасвоюваних ненасичених жирних кислот зокрема надзвичайно важливих омега-3 жирних кислот (ЕПК і ДГК) які є “незмінними” в раціоні людини тому що наша організм не здатна їх синтезувати самостійно. Также рибий жир містить іод фосфор вітамін Е і велика кількість вітаміну D і А.

Добавки риб’ячого жиру представлені в ринку в рідкому вигляді і в желатиновых капсулах. Рыбий жир в жидкой формі набагато дешевше ніж у капсулах однак капсули зручні в дозуванні і не мають неприємного смаку.

Загальна користь риб’ячого жиру

Польза риб’ячого жиру дуже широка (від запобігання хвороб серця до похудіння та спалення підкожного жиру) що підтверджено багатьма медичними дослідженнями. Омега-3 жирні кислоти що містяться в риб’ячому жирі відіграють важливу роль у клітинному рості та розвитку. Вони в основному концентруються в головному мозку людини і дуже важливі для когнітивних (увага пам’ять мислення) та поведінкових функцій.

Короткий список корисних властивостей риб’ячого жиру

1.Сниження депресії та почуття тривоги
2.Сниження артериального давления
3.Уменьшает негативний вплив стресових
4.Бореться з сухою шкірою і допомагає в лікуванні псоріази
5.Сніжає ризик хронічних захворювань хвороб серця артрити та навіть раку
6.Уменьшает вірусні процеси у всьому організмі
7.Сніжає рівень тригліцерів (форма зберігання жирів в організмі людини)
8.Помагає лікувати синдром дефіциту уваги та гіперактивності
9. Активізує роботу ген відповідає за зжигання жиру
10.Способствует синтезу білка в м’язових клетках

Рыбий жир для похудения и зжигання жиру

Окрім загальної користі для здоров’я риб’ячий жир може допомогти вам похудіти і спалити зайві жири. А якщо саме ви чоловік з більш ніж 15% жиру в організмі або жінки з більш ніж 25% то риб’ячий жир допоможе вам зарядити жир і швидко похудіти. Як визначити свій процент жиру в організмі читайте – тут.

Жир риб включає жири сімейства омега 3 які принципово відрізняються від того самого сонячного масла. Організм використовує їх як топливо і не вміє зберігати запас. Омега-3 жирні кислоти з риб’ячого жиру мають великий і недооцінений жиросжигаючий потенціал. Омега-3 містять ейкозапентаеновую (ЕПК) докозагеексаеновую (ДГК) і ліноленову кислоту (ЛНК). По словам медиків і вчених ці жирні кислоти можуть допомогти в руйнуванні жирів (ліполізу) одночасно зменшуючи місце для зберігання жирів (ліпогенез). Іншими словами регулярне споживання риб’ячого жиру допомагає включити в роботу жиророзпилюючі гени та “відключати” гени які накопичують жир.

Американський журнал клінічного харчування в 2007 році опублікував дослідження впливу риб’ячого жиру на розпад жирів в організмі. Результати дослідження підтвердили що риб’ячий жир здатний самостійно зменшити жирову масу тіла людини знизити кількість тригліцеридів і рівень цукру в крові. Коли рівень цукру в крові висок в організмі виробляється інсулін який запобігає втраті жиру. Після зниження рівня цукру риб’ячий жир допомагає запобігти вибуху інсуліну і надає подальшу допомогу в спалюванні жиру.

Включення риб’ячого жиру в раціон харчування допомагає нашому організму вилучати енергію з усіх видів жирів включаючи ті що вже накопичені під шкіру. Це є причиною парадокса потребляй жири омега 3 ви прискорюєте похудіння.

Рыбий жир для роста мышц

Рідкий жир також може допомогти збільшити м’язи. За даними дослідження опублікованого в журналі Міжнародного товариства спортивного харчування в 2010 році посилення м’язової маси були помічені після шести тижнів прийому препаратів з риб’ячого жиру (3-4 грамма в добу). Отримані результати свідчили що риб’ячий жир позитивно впливає на синтез білків у м’язових клітинах також було помічено і збільшення самих кліток.
Сколько нужно принять рыбьего жира в день

Є багато різних уявлень про те скільки риб’ячого жиру потрібно прийняти в день. Американська Асоціація Серця рекомендує низькі дози – від 05 до 2 г на добу тоді як інші рекомендують приймати 1 г на кожний процент підкожного жиру. Однак помірніший і найбільш оптимальний прийом це – 1- 2 г риб’ячого жиру разом з їжею 2- 3 рази на день.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *