Що таке риб’ячий жир?
Рівень жиру виробляється на промислових масштабах із печінки свіжих риб переважно Тріски. Рідкий жир містить велику кількість легкозасвоюваних ненасичених жирних кислот зокрема надзвичайно важливих омега-3 жирних кислот (ЕПК і ДГК) які є “незмінними” в раціоні людини тому що наша організм не здатна їх синтезувати самостійно. Также рибий жир містить іод фосфор вітамін Е і велика кількість вітаміну D і А.
Добавки риб’ячого жиру представлені в ринку в рідкому вигляді і в желатиновых капсулах. Рыбий жир в жидкой формі набагато дешевше ніж у капсулах однак капсули зручні в дозуванні і не мають неприємного смаку.
Загальна користь риб’ячого жиру
Польза риб’ячого жиру дуже широка (від запобігання хвороб серця до похудіння та спалення підкожного жиру) що підтверджено багатьма медичними дослідженнями. Омега-3 жирні кислоти що містяться в риб’ячому жирі відіграють важливу роль у клітинному рості та розвитку. Вони в основному концентруються в головному мозку людини і дуже важливі для когнітивних (увага пам’ять мислення) та поведінкових функцій.
Короткий список корисних властивостей риб’ячого жиру
1.Сниження депресії та почуття тривоги
2.Сниження артериального давления
3.Уменьшает негативний вплив стресових
4.Бореться з сухою шкірою і допомагає в лікуванні псоріази
5.Сніжає ризик хронічних захворювань хвороб серця артрити та навіть раку
6.Уменьшает вірусні процеси у всьому організмі
7.Сніжає рівень тригліцерів (форма зберігання жирів в організмі людини)
8.Помагає лікувати синдром дефіциту уваги та гіперактивності
9. Активізує роботу ген відповідає за зжигання жиру
10.Способствует синтезу білка в м’язових клетках
Рыбий жир для похудения и зжигання жиру
Окрім загальної користі для здоров’я риб’ячий жир може допомогти вам похудіти і спалити зайві жири. А якщо саме ви чоловік з більш ніж 15% жиру в організмі або жінки з більш ніж 25% то риб’ячий жир допоможе вам зарядити жир і швидко похудіти. Як визначити свій процент жиру в організмі читайте – тут.
Жир риб включає жири сімейства омега 3 які принципово відрізняються від того самого сонячного масла. Організм використовує їх як топливо і не вміє зберігати запас. Омега-3 жирні кислоти з риб’ячого жиру мають великий і недооцінений жиросжигаючий потенціал. Омега-3 містять ейкозапентаеновую (ЕПК) докозагеексаеновую (ДГК) і ліноленову кислоту (ЛНК). По словам медиків і вчених ці жирні кислоти можуть допомогти в руйнуванні жирів (ліполізу) одночасно зменшуючи місце для зберігання жирів (ліпогенез). Іншими словами регулярне споживання риб’ячого жиру допомагає включити в роботу жиророзпилюючі гени та “відключати” гени які накопичують жир.
Американський журнал клінічного харчування в 2007 році опублікував дослідження впливу риб’ячого жиру на розпад жирів в організмі. Результати дослідження підтвердили що риб’ячий жир здатний самостійно зменшити жирову масу тіла людини знизити кількість тригліцеридів і рівень цукру в крові. Коли рівень цукру в крові висок в організмі виробляється інсулін який запобігає втраті жиру. Після зниження рівня цукру риб’ячий жир допомагає запобігти вибуху інсуліну і надає подальшу допомогу в спалюванні жиру.
Включення риб’ячого жиру в раціон харчування допомагає нашому організму вилучати енергію з усіх видів жирів включаючи ті що вже накопичені під шкіру. Це є причиною парадокса потребляй жири омега 3 ви прискорюєте похудіння.
Рыбий жир для роста мышц
Рідкий жир також може допомогти збільшити м’язи. За даними дослідження опублікованого в журналі Міжнародного товариства спортивного харчування в 2010 році посилення м’язової маси були помічені після шести тижнів прийому препаратів з риб’ячого жиру (3-4 грамма в добу). Отримані результати свідчили що риб’ячий жир позитивно впливає на синтез білків у м’язових клітинах також було помічено і збільшення самих кліток.
Сколько нужно принять рыбьего жира в день
Є багато різних уявлень про те скільки риб’ячого жиру потрібно прийняти в день. Американська Асоціація Серця рекомендує низькі дози – від 05 до 2 г на добу тоді як інші рекомендують приймати 1 г на кожний процент підкожного жиру. Однак помірніший і найбільш оптимальний прийом це – 1- 2 г риб’ячого жиру разом з їжею 2- 3 рази на день.